PELLEBOER  PolderZicht

Beleef het boerenleven....

Oude Wetering 139, Mastenbroek

4 generaties boeren

3 Boeren

21 Hulpboeren
Pelleboer PolderZicht is een biologische natuurboerderij die de nieuwste melktechnologie combineert met zorg en respect voor koe en natuur.
Onze boerderij staat in de oudste polder van Nederland, in het hart van het nationaal landschap 'de Ijsseldelta'. De koeien lopen zo veel mogelijk in de wei en krijgen verder alleen regionaal voer. De koeien bepalen zelf wanneer ze gemolken worden door een Vrijwillig Melk Systeem (melkrobot). Ook bepalen de koeien zelf wanneer ze gaan flirten met onze eigen stier. Zo is het voor ons altijd een verrassing wanneer er weer een kalfje geboren wordt. 
Boven in de stal is een uitkijkpost, waar met kijkers te zien is hoe het land aantrekkelijk is gemaakt voor weidevogels. Op het land van onze boerderij is veel aandacht voor weidevogels. Graslanden worden speciaal bemest met stromest. Hierdoor zijn er veel regenwormen en insecten. Zo zorgen wij er voor dat het tafeltje van de weidevogels altijd goed gedekt is. Op 10% van ons land hebben de weidevogels nu voorrang. Er wordt daar pas gemaaid als de jonge vogels kunnen vliegen. Graag willen wij dat uitbreiden tot 33% in 2017. Dat kunt u mede mogelijk maken door het kopen van onze 'Red de Rijke Weide' kaas. Deze kaas is verkrijgbaar in het PelleBoerderijwinkeltje van boerderij StadsZicht en bij boerderij PolderZicht.

 

...kieviten om van te genieten!

LEES MEER

Vogels

Bloemen

Vlinders

Bijen

 

met de schuit door het poldergeluid...

LEES MEER

Trekschuit Varen

Door de polder

Ontdek het boerenleven

Dagje uit

 

...met uitzicht over de koeien

LEES MEER

Skybox

Uitzicht over de koeien

Locatie Polderzicht

Mastenbroek

Hieronder het laatste nieuws van onze boeren...

Kaartgegevens
Kaartgegevens ©2016 GeoBasis-DE/BKG (©2009), Google
Kaartgegevens Kaartgegevens ©2016 GeoBasis-DE/BKG (©2009), Google
Kaartgegevens ©2016 GeoBasis-DE/BKG (©2009), Google

Nieuwsgierig naar wat u nog meer kunt beleven bij BoerPelleboer? Meer informatie volgt binnenkort of neem contact met ons op!